Despre ErP/ELD

 Ca urmare a Protocolului de la Kyoto, Comunitatea Europeana si-a impus implementarea obiectivului cunoscut sub numele de Climatul 20 -20-20 – Planul Energetic European.
Pe intelesul tuturor, acest obiectiv are scopul de reducere cu 20% a emisiilor de noxe cu efect de sera,  de reducere  cu 20% a consumului de energie electrica si de asigurare a 20% din necesarul energetic european provenind din energii regenerabile.
Pentru implementarea obiectivului propus ‘Planul Energetic European’ o serie de directive si de regulamente de aplicare au fost emise de Comunitatea Europeana, avand aplicare directa in toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv in Romania.
Astfel incepand cu 26 septembrie 2015 toate echipamentele de incalzire si de producere apa calda menajera, precum si sistemele care includ mai multe echipamente de acest tip, trebuie sa respecte cerintele directivelor europene: directiva ErP – Directiva de Eco-Proiectare si directiva ELD – Directiva privind Etichetarea Energetica a produselor.
Produsele noastre fiind produse cu impact energetic se conformeaza cerintelor celor doua directive.
In functie de tipul de echipament alegeti aici eticheta energetica corespondenta, precum si fisa produsului.

Cum sa citeşti Eticheta Energetica:
Etichetele Energetice evidenţiază clasa de eficienţă energetica pentru cele 2 funcţii ale centralei: încălzire şi furnizare de apă caldă menajeră, precum şi alte informații care pot fi utile utilizatorilor finali în alegerea celui mai eficient produs și cu cel mai mic impact asupra mediului (de exemplu, puterea și consumul energetic, nivelul de zgomot etc.). Dacă se doreşte creșterea eficienței energetice a sistemului, aceasta poate fi realizată prin conectarea altor produse şi accesorii. În acest caz, trebuie emisă o etichetă pentru întreg sistemul în completare, pe lângă eticheta specifică a produsului.
APASĂ AICI PENTRU A VIZUALIZA UN MODEL DE ETICHETĂ ENERGETICĂ